Kherson is veroverd, maar wat wordt de volgende stap voor het Oekraïense leger?

In de Russische denkwijze moet de rivier Dnjepr de Oekraïense opmars wel even kunnen tegenhouden. Maar klopt dit wel? En wat met de andere fronten?

Waarom is dit belangrijk?

Eind vorige week slaagde Oekraïne erin de stad Kherson te heroveren, na de terugtrekking van de Russische troepen ter plaatse. Nu vormt de Dnjepr een natuurlijke grens tussen beide vechtende partijen in het gebied, althans, dat hoopt Rusland. Het lijkt erop dat Oekraïne niet aan de rivier stopt.

In het nieuws: Is Oekraïne de Dnjepr nu al overgestoken? En welke impact zou dat hebben op de Russische verdediging van de regio?

  • Oleksej Arestovitsj, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, gaf maandag een uitgebreide briefing over de stand van zaken. Volgens hem is er momenteel geen sprake van een operationele pauze: de Russen trekken zich ongeorganiseerd terug, dus nu is het moment om een rivieroversteek te organiseren.
  • Toch geeft de adviseur aan dat dit nog
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.