‘Kerstmis best volgende zomer vieren’

‘Zelfs als we er in slagen de curve te doen dalen, moeten we begrijpen dat we de eindejaarsfeesten zoals we die traditioneel in in familiale kring vieren dit jaar best vergeten. Samen eten, drinken, cadeaus uitpakken en elkaar omhelzen, dat is echt een omgeving waarin het virus zich graag verspreidt. We weten dat familiebijeenkomsten gevaarlijk zijn.’

Dat heeft Frédérique Jacobs, die de dienst infectiologie leidt in het Erasmus ziekenhuis in Brussel, gezegd in het programma ‘Questions en prime’ op de Franstalige zender RTBf.

Volgens Jacobs worden de eindejaarsfeesten best uitgesteld tot volgende zomer, wanneer opnieuw grote bijeenkomsten in openlucht mogelijk worden.

De enige andere optie is het organiseren van kleinschalige eindejaarsfeesten. Daarbij kan een klein aantal mensen samenkomen op voorwaarde dat ‘social distancing’ wordt gerespecteerd. Toch geniet de optie om alles naar de zomer te verplaatsen Jacobs’ voorkeur.

‘Het heeft geen zin om de maatregelen vandaag opnieuw te verstrengen, om daarna volledig de teugels te vieren tijdens de eindejaarsfeesten en daarna opnieuw lockdowns af te moeten kondigen.’

Volgens de cijfers van Johns Hopkins telt België ondertussen meer dan 320.000 bevestigde gevallen van coronavirus. Meer dan 10.800 mensen zijn ondertussen aan de ziekte overleden.

Dinsdag zijn in ons land minstens 689 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Een record, want het vorige dateerde van eind maart. Toen werden 629 coronapatiënten in één dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20