KBC is de grootste verliezer in de Bel20

De Bel20 heeft de beursdag in mineur afgesloten. De Belgische sterindex verloor 0,5 procent. De grootbank KBC was het kneusje van de klas.

KBC verloor op het einde van de handelsdag 3,3 procent. Die stevige daling is onder meer het gevolg van een verkoopadvies door UBS. De zakenbank heeft het koersdoel wel opgetrokken van 51 naar 52 euro.

Umicore als grote winnaar

Umicore was de stevigste stijger in de Bel20. De recyclagegroep won 2,07 procent. Deutsche Bank heeft het koersdoel voor de groep verhoogd van 35 naar 39 euro.

Analist Ruben Devos van KBC Securities heeft dan weer zijn advies voor de telecomgroep Orange Belgium verlaagd van kopen naar houden. Tegelijk liet hij zijn koersdoel zakken van 23 naar 22 euro. Het aandeel verloor 0,46 procent.

Immobel liet dinsdagnamiddag weten dat het zijn private plaatsing van zijn bestaande, eigen aandelen heeft afgerond. Het aandeel van de projectontwikkelaar verloor 2,35 procent.

Ook Eurostoxx50 in het rood

Ook de Eurostoxx50 is er niet in geslaagd om de beursdag met een positieve noot af te sluiten. De index verloor 0,6 procent.

De Londense supermarktketen Next won 8,04 procent. De keten heeft tijdens de eindejaarsperiode een hogere omzet gedraaid dan verwacht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20