KBC doet het (veel) slechter dan de sector op de beurs: wat is er aan de hand?

Het gaat niet goed met KBC op de beurs. De koers van de Belgische grootbank is de voorbije dertig dagen met bijna 15 procent ineengestort. Daarmee doet de financiële instelling het slechter dan zijn sectorgenoten.

Waarom is dit belangrijk?

De Belgische beurs doet het in het algemeen niet goed. De Bel20 noteert in vergelijking met de start van dit jaar zo'n 10 procent in de min. De Eurostoxx600 won gedurende diezelfde periode 1,5 procent. De Belgische beursbedrijven krijgen het momenteel dus zwaar te verduren.

In het nieuws: KBC noteert (op het moment van dit schrijven) 14,7 procent in de min in vergelijking met exact een maand geleden. Sinds de start van 2023 is de koers met 13,7 procent gezakt.

  • De Belgische grootbank doet het opvallend slechter dan de rest van de sector. STOXX Europe 600 Banks verloor de voorbije maand 3,6 procent. In vergelijking met de start van dit jaar noteert die index ruim 9 procent in de plus.

Wat is er aan de hand met KBC?

Details: Er zijn verschillende rede

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer