Kanye West doet dan toch geen gooi naar presidentschap

De Amerikaanse rapper en producer Kanye West is presidentskandidaat-af. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

West, ook gekend als de man van realityster Kim Kardashian, kondigde twee weken geleden aan dat hij in 2020 nog president wilde worden. Aanvankelijk was het niet duidelijk of het West menens was, maar de rapper bevestigde de initiële tweet op 4 juli. Hij zou als onafhankelijke kandidaat opkomen, voor zijn Birthday Party.

2 procent

Twee weken nadien komt er al een einde aan de presidentiële campagne van de rapper. Polls toonden dat er niet echt een draagvlak was voor president West. Hij zou slechts 2 procent van de mensen kunnen overtuigen. Opvallend: dat is meer dan de kandidaat van de groenen.

Of Wests campagne veel zin had, was sowieso een moeilijke vraag. In theorie kon de muzikant zich nog kandidaat stellen voor het presidentschap. Maar in veel staten, waaronder enkele met veel kiesmannen, was de deadline al even verlopen. Veel kans om potten te breken, maakte West dus niet.

Kanye 2020

Het is niet de eerste keer dat West zichzelf voorstelt in het Witte Huis. De laatste jaren dook hij regelmatig op in the oval office naast president Trump. De vriendschap lijkt enigszins bekoeld, maar West zijn ambities strekken verder terug dan Trump zijn termijn. In 2005 kondigde hij op de Video Music Awards al aan dat hij in 2020 in dat kantoor zou zitten.

Overigens kondigde ook Trump zelf al een hele tijd aan dat hij zou deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Het duurde tot 2015 tot hij dat ook deed.

Trump versus Biden

Intussen zeggen de polls dat Trump ongeveer 38 procent van de kiezers achter zich kan scharen. 48 procent van de kiezers laat zijn stem naar Joe Biden, de Democratische presidentskandidaat gaan. Op 3 november 2020 trekken de Amerikanen naar de stembus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20