Kan je echt geld lenen in 10 minuten?

Wanneer je tegenwoordig snel wat extra geld nodig hebt, kan dat binnen een dag worden geregeld. Sommige kredietverstrekkers maken reclame met het feit dat je bij hen binnen tien minuten een lening kunt regelen, maar dit is helaas niet hetzelfde als ook meteen je geld op je rekening hebben. Vaak duur het immers nog minimaal een dag voordat je over het geld kunt beschikken. Om dezelfde dag, of zelfs binnen 10 minuten, een lening aan te gaan, dien je aan enkele voorwaarden te voldoen.

Zeer dringend extra geld nodig?

Indien je zeer dringend geld nodig hebt dan zijn er diverse kredietverstrekkers waar je erg snel een lening af kunt sluiten. Deze lening kun je dan echt in 10 minuten in orde maken, de uitbetaling komt eveneens snel, maar niet binnen de gestelde 10 minuten. Hoe de regeling en de uitbetaling van een lening verloopt, zal eveneens afhangen van de hoogte van het leenbedrag. Een kleiner bedrag kun je doorgaans sneller lenen dan wanneer je een grote lening aan wilt gaan. Verder moet je er rekening mee houden dat wanneer een lening snel wordt uitbetaald, je ook veel rente als vergoeding dient te betalen. Bovendien zijn er doorgaans enkele voorwaarden verbonden aan het snel lenen van geld, zoals:

  • je moet 21 jaar of ouder zijn,
  • je dient over een vast inkomen te beschikken,
  • je moet voldoende kredietwaardig zijn,

Grote bedragen, van enkele duizenden euro’s vragen meer tijd om uitgeleend te kunnen worden. Daarnaast worden dergelijke grote bedragen enkel uitgeleend de kredietverstrekker er vrij zeker van is dat je de lening volgens de gemaakte afspraken volledig kunt terugbetalen.

Maak een gratis simulatie (tip)

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Binnen een dag geld tot je beschikking

Indien je binnen een dag geld tot je beschikking wilt hebben dan zijn er slechts weinig opties. Een van deze opties is het aangaan van een zogenaamde minilening. Dit is een lening tot 1000 euro, die je binnen hooguit 3 maanden weer af hebt gelost samen met de gerekende vergoedingen. Een minilening is handig wanneer even snel geld nodig hebt en je inkomen nog even op zich laat wachten. Na de aanvraag een Minilening hoor je al binnen enkele minuten of je lening is toegewezen. Bij toewijzing heb je het geld dan binnen een dag op je rekening staan. Met andere woorden: het let afsluiten van een lening lukt vaak wel binnen 10 minuten, de uitbetaling laat echter vaak wat langer op zich wachten. Snel over geld beschikking kan handig zijn, maar soms ook de oorzaak van nog grotere geldzorgen.

Addertjes onder het gras

Geld lenen lijkt vaak erg simpel, maar er zitten helaas vaak een aantal addertjes onder het gras met alle nadelige gevolgen van dien. Een lening afsluiten betekent in de praktijk immers het kopen van extra financiële ruimte. Je leent extra geld en de rente die je betaalt, is voor de kredietverstrekker de winst die gemaakt wordt op het verstrekken van de lening.

Kredietwaardigheid is essentieel

Of je geld kunt lenen staat of valt door je kredietwaardigheid. Iedere financiële instelling die leningen en kredieten verstrekt, zal je kredietwaardigheid controleren. Hierbij wordt gekeken of je een negatieve notering bij het CKP hebt. Een kredietverstrekker zal echter doorgaans voorzichtiger te werk gaan en je financiële situatie nog beter onder de loep nemen wanneer je een CKP codering achter je naam hebt staan en een lening af wilt sluiten. Wanneer je je aan de gemaakte afspraken houdt en binnen de gestelde looptijd de lening probleemloos aflost dan zal een volgende keer geld lenen en de uitbetaling zeker wat eenvoudiger en sneller gaan.

Lenen zonder CKP check

Veel kredietaanbieders adverteren met de belofte dat er geen check bij het CKP zal plaatsvinden als je een lening afsluit. In de praktijk blijkt echter dat er wel een wettelijk verplichte CKP toetsing uit wordt gevoerd. Met geld lenen zonder CKP bedoelt een kredietverstrekker dat je wel een lening kunt afsluiten, zelfs als je geregistreerd staat bij het CKP. Uiteraard mag je ook weer niet te veel schulden hebben.

Conclusie:

Geld nog dezelfde dag, maar helaas niet binnen 10 minuten, in handen hebben is mogelijk door het afsluiten van een minilening. Hierbij moet je wel rekening houden met het maximale leenbedrag van 1000 euro. Hoe eerder je de minilening terugbetaalt, hoe voordeliger de lening kan zijn. Geld lenen als je twijfelt aan je terugbetalingcapaciteit dan is geld lenen af te raden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20