Kan ik geld lenen met schulden?

Sommige mensen hebben enkele tegenslagen gehad waardoor ze in een moeilijke financiële situatie zijn terechtgekomen en schulden hebben opgebouwd. Vaak wordt gedacht dat je dan geen geld meer kan lenen. Maar klopt dat wel?   

 

Als je niet meer in staat bent om je dagelijkse kosten te financieren, kan je dit oplossen door een extra bijverdienste te zoeken of een lening aan te gaan. Verschillende banken specialiseren zich in het lenen van geld aan mensen met schulden. Bij deze lening zal je zeker geen gunstige rentevoeten mogen verwachten. Hoe hoger het risico, hoe hoger de kosten… Voor mensen met een vaste job is het doorgaans eenvoudiger om van schulden af te raken. 

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Simulatie

Bij het kiezen van je lening voer je best een simulatie uit. Die brengt een extra kost met zich mee, maar zal jou helpen om de beste keuze te maken. Bij het indienen van je aanvraag zal je de schulden, die je reeds hebt staan, moeten vermelden. Op basis van al je gegevens kan de bank een beslissing maken. Als je binnenkort een nieuwe job zal uitoefenen, met een hoger inkomen, moet je dit zeker melden bij je aanvraag. De bank zal hier rekening mee houden omdat je risico aanzienlijk zal dalen. Ook zullen er goede afspraken moeten gemaakt worden. De bank wil immers zelf niet failliet gaan waardoor jij moet bewijzen dat je er alles aan wil doen om je lening af te betalen.

De ‘zwarte lijst’

Het doel van de zwarte lijst van de Nationale Bank is het voorkomen dat mensen met schulden nog meer schulden zouden maken. Als je een lening al drie maanden niet kan afbetalen, kom je hierop terecht. Iedere keer als je een krediet of lening aanvraagt, ben je verplicht om de kredietverstrekker of bank toestemming te geven om na te gaan of je hierop staat. Als dit zo is, zal het moeilijker zijn om een lening te krijgen maar het is zeker en vast niet onmogelijk.  

Normaal wordt je naam van de lijst gehaald één jaar nadat je lening volledig is afgelost. Bij hypothecaire leningen kan het pas na tien jaar. Je kan steeds een aanvraag indienen met een gepaste motivatie om je vroeger van de lijst te halen. Zo kan je bijvoorbeeld aanhalen dat je steeds correct betaald hebt, maar door onverwachte situaties even in de problemen bent gekomen.

Alternatieven

Er zijn ook andere mogelijkheden om je schulden af te betalen. Ten eerste kan je kiezen voor een minilening. Met deze lening kan je een moeilijke maand overbruggen. Het is een lening van een paar honderd euro dat je binnen de maand moet terugbetalen. Ten tweede is er overschrijving van je hypothecair krediet waarmee je opnieuw kan lenen met je huis als onderpand. Als derde oplossing is er het tweede kanskrediet. Hier wordt een overzicht gemaakt van al je schulden zodat deze overzichtelijker worden. Vervolgens wordt het krediet gebruikt om al je schulden af te lossen.

Je kan dus zeker een oplossing vinden voor het afbetalen van je schulden. Een lening aangaan kan een prima optie zijn, maar maak dan zeker goeie afspraken met je bank of kredietverstrekker.  

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20