Kabinetschef Ben Weyts wordt nieuwe regeringscommissaris bij VRT

Jeroen Tiebout, de kabinetschef van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), volgt Rudi De Kerpel op als regeringscommissaris bij de VRT. Dat bevestigt het kabinet van minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aan persagentschap Belga.

De taak van de regeringscommissaris bestaat er in te controleren of de VRT de beheersovereenkomst met de Vlaamse regering nakomt. Vorige maand bood ondernemer Rudi De Kerpel zijn ontslag aan, nadat bekend raakte dat hij met zijn bedrijven aan de VRT leverde. Hij zorgde bij het VRT-evenement ‘De Warmste Week’ voor boeketten en herbruikbare bekers.

‘Het mandaat van lid van de raad van bestuur en gemeenschapsafgevaardigde van de Vlaamse regering houdt in dat men geen zaken mag doen met het bedrijf waar men een mandaat uitoefent en of controleert. Ondanks het feit dat ik daar nooit eerder op gewezen ben, diende ik hiervan op de hoogte te zijn’, stelde De Kerpel. Hij benadrukte dat hij ‘geen winstbejag voor ogen had, noch realiseerde’.

Jeroen Tiebout. – N-VA

De vervanger van De Kerpel is Jeroen Tiebout. Hij was jarenlang woordvoerder van Ben Weyts, waarna hij kabinetschef werd van de minister, toen die nog Mobiliteit als bevoegdheid had. Ook nu is Tiebout nog kabinetschef, een functie die hij blijft uitoefenen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20