Jongere broer Elon Musk verkoopt voor 25,6 miljoen dollar aan aandelen van Tesla

Kimball Musk, de jongere broer van Elon Musk en bestuurslid van Tesla, heeft 25,6 miljoen dollar aan aandelen van de producent van elektrische wagens verkocht, zo blijkt uit mededeling bij de beurswaakhond SEC.

De 48-jarige broer van Musk heeft afgelopen dinsdag welgeteld 30.000 aandelen verkocht. Op het moment dat hij de aandelen van de hand deed, bedroeg de koers 852,12 dollar. Omgerekend heeft Musk dus 25,6 miljoen dollar verdiend aan zijn transactie. De daaropvolgende dag is de koers gezakt met 5,3 procent tot 804,82 dollar. Musk heeft overigens niet al zijn aandelen te koop aangeboden. Hij bezit er nog altijd 6.000.

Verkoop na rally

Het ziet er naar uit dat Musk op een goed moment een deel van zijn aandelen heeft verkocht. Het aandeel heeft vorig jaar immers een stevige prestatie neergezet. De koers is toen gestegen met 743 procent. Dit jaar is er al een stijging opgetekend van 14 procent.

De verkoop komt er net nadat Tesla heeft laten weten dat het voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht. ‘Het is mogelijk dat we cryptomunten zullen aankopen en bijhouden, voor korte tijd of voor de lange termijn’, klonk het afgelopen maandag.

Musk is net zoals zijn broer een bezig bij. Zo zetelt hij ook in het bestuur van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf dat geleid wordt door zijn oudere broer. De twee broers hebben destijds samen ook het internetbedrijf Zip2 opgericht. Die onderneming werd in 1999 voor 307 miljoen dollar (253 miljoen euro) verkocht aan Compaq. Voorts is de jongere broer CEO en medeoprichter van The Kitchen Restaurant Group, een restaurantketen gevestigd in Colorado.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20