Et tu, Biden? Onderzoek naar geheime documenten in Bidens werkplekken wordt overgenomen door een speciaal-aanklager

Voor de tweede keer op een week tijd zijn geheime documenten gevonden op een locatie waar de Amerikaanse president Biden als vicepresident tijd doorbracht. De Republikeinen zien daarin een gouden kans om revanche te nemen voor de heisa die is ontstaan na Trumps vertrek uit het Witte Huis. In de woning van ex-president Trump vond de FBI vorig jaar honderden ‘Classified Documents’.  

Waarom is dit belangrijk?

Niet enkel Trump leek graag geheime documenten in zijn privé-woning te bewaren. Ook Joe Biden blijkt zulke documenten, uit de tijd dat hij vicepresident was, te hebben achtergelaten op locaties waar die niet horen. Procureur-generaal Merrick Garland heeft ondertussen een speciale raadsman benoemd die het onderzoek naar de mogelijke mishandeling van geheime documenten door president Joe Biden moet overnemen. Maar wanneer de eer van de Bidens op het spel staat, kunnen ze steeds rekenen op de medewerking van de bereidwillige pers.

Waarom raakt het nieuws pas nu bekend?

In het nieuws. Geheime documenten zijn teruggevonden op twee verschillende plekken, waar Joe Biden als vicepresident van Barack Obama tijd doorbracht. De Amerikaanse wet schrijft voor dat geheime regeringsdocumenten na een ambtstermijn meteen naar het Nationaal Archief moeten worden gebracht.

  • Over hoeveel documenten het gaat en welk (geheim) classificatieniveau ze hebben, is nog niet geweten.
  • Vervelend voor Biden is dat de eerste reeks documen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20