Jo Lernout (L&H) lanceert autobiografie

Jo Lernout, de costichter van het twintig jaar geleden gekapseisde taaltechnologiebedrijf L&H, brengt komend voorjaar een autobiografie uit.

Dat maakt hij bekend op sociale media. Het boek “Aan de rand van de afgrond” moet leverbaar zijn tegen februari 2022, zo is te lezen op de lanceringswebsite. “Er gaat geen avond voorbij, of ik ga – 20 jaar later – nog altijd slapen vervuld van schuld, schaamte en een minderwaardigheidscomplex”, is een van de passages.

Jo Lernout vormde in de jaren negentig met zijn kompaan Pol Hauspie het wonderduo van het Ieperse spraaktechnologiebedrijf L&H. Het succesverhaal eindigde in een van de grootste beleggingsdrama’s in de Vlaamse financiële geschiedenis, met circa 15.000 gedupeerden.

Comeback

Lernout, die in 2010 veroordeeld werd voor boekhoudfraude, keerde recent terug naar zijn West-Vlaanderen, na verscheidene jaren met zijn gezin op de Filipijnen, en maakte ook zijn comeback in de media.

“Door het boek van zijn leven te schrijven is hij de confrontatie met zichzelf aangegaan en wil hij ook met de lezer de boodschappen en lessen uit zijn gevulde leven delen”, klinkt de aankondiging.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20