Jeremie Vaneeckhout vindt dat Groen te weinig offensief was tijdens de campagne

Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout blikt in De Krant van West-Vlaanderen terug op het slechte verkiezingsresultaat voor Groen en zijn mislukte actie met een bijl.

In het nieuws: Was Groen nu te braaf of deed Vaneeckhout vooral een slechte stunt?

  • Het was een bizar beeld tijdens de kiescampagne: Jeremie Vaneeckhout ging de Mona Lisa te lijf met een bijl. De covoorzitter wilde op die manier aandacht vragen voor natuur, die even waardevol zouden zijn als het schilderij. Het leverde hem vooral veel verbaasde blikken op.
  • Vaneeckhout erkent in het interview dat het niet zijn beste move was: “Dat was een slechte actie. Punt. Het was een krampachtige poging om de natuur in de campagne te brengen. Maar als de mensen het beeld en de boodschap niet begrijpen, dan moet je toegeven dat je een fout hebt gemaakt”.
  • Het paste wel bij ‘offensief communiceren‘, iets waar Groen te laat mee kwam, blikt Vaneeckhout terug. “Pas de laatste twee jaar van Vivaldi zijn we offensiever gaan communiceren. Dat hebben Nadia (Naji, red.) en ik erin gebracht en die lijn moeten we verder bewandelen”. Hij vindt dat Groen “te stil is gebleven” over de verwezenlijkingen van de partij binnen de Vivaldi-regering in de eerste twee jaar van de legislatuur. “We hebben dat niet helemaal kunnen herstellen”.
  • In de campagne was het echter niet Vaneeckhout of Naji, maar vooral kopstuk Petra De Sutter (Groen) die van leer trok, met name in een offensief rond het thema gender. Dat thema kwam ter sprake omdat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vragen van jongeren kreeg.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.