Jeff Bezos eerste persoon met persoonlijk vermogen van meer dan 200 miljard dollar

Jeff Bezos, topman van het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon, heeft een persoonlijk vermogen van meer dan 200 miljard dollar opgebouwd. Bezos is de rijkste man van de wereld. Hij kon de voorbije maanden profiteren van de uitstekende verkopen die Amazon tijdens coronacrisis heeft kunnen laten optekenen. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index.

Niet alleen de topman van Amazon heeft echter kunnen profiteren van de successen van het bedrijf. MacKenzie Scott, de voormalige echtgenote van Bezos, is immers met een persoonlijk vermogen van 66 miljard dollar bijna de rijkste vrouw van de wereld geworden. Alleen Francoise Bettencourt Meyers, erfgename van het cosmeticaconcern L’Oréal, beschikt nog over een grotere rijkdom dan Scott.

Musk

De lockdowns van de coronacrisis hebben veel consumenten aangezet ook voor elementaire aankopen op online handel beroep te doen. Amazon was economisch daarmee één van de grote winnaars van de pandemie. Bezos is al sinds twee jaar de rijkste man van de wereld. Hij had toen een persoonlijk vermogen van 150 miljard dollar opgebouwd.

Dat vermogen is nu verder opgelopen tot meer dan 202 miljard dollar. Bezos is daarmee de eerste persoon in de wereld die erin geslaagd is een persoonlijk vermogen van meer dan 200 miljard dollar te verzamelen. Bezos is nu 78 miljard dollar rijker dan Bill Gates, de oprichter van Microsoft die in de Bloomberg Billionaires Index op de tweede plaats staat.

De beurswaarde van Amazon is inmiddels opgelopen tot 1.700 miljard dollar. Daarmee is de online retailer, na Apple, ook de tweede grootste onderneming van de Verenigde Staten geworden. Het aandeel van Amazon won sinds begin dit jaar al meer dan 86 procent in waarde.

MacKenzie Scoot staat in de Bloomberg Billionaires Index inmiddels op de dertiende plaats. Zij kreeg bij haar scheiding van Jeff Bezos een belang van 4 procent in Amazon. Ook Elon Musk heeft van de technologie-hoogconjunctuur op de beurzen kunnen profiteren om zijn persoonlijk vermogen tot 101 miljard dollar op te voeren.

Werkloosheid

In andere landen zorgde de technologiesector eveneens voor een grotere persoonlijke rijkdom. Dat geldt onder meer voor de Mukesh Ambani, topman van Reliance Industries, in India en voor Pony Ma (Tencent), Jack Ma (Alibaba) en William Ding (NetEase) in China.

Uit de Bloomberg Billionaires Index blijkt verder nog dat de vijfhonderd rijkste mensen van de wereld sinds begin dit jaar 809 miljard dollar rijker zijn geworden. Daarmee is hun persoonlijk vermogen gemiddeld sinds begin dit jaar met 14 procent gestegen. Tegelijkertijd heeft de wereldwijde pandemie tot een recorddaling in de bruto binnenlandse producten geleid en miljoenen arbeidsplaatsen doen verdwijnen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.