Je kan voortaan vervallen maaltijd- en ecocheques reactiveren: wat moet je weten?

Het is voortaan mogelijk om de geldigheid van vervallen maaltijd-, eco en consumptiecheques met drie maanden te verlengen. Waar moet je overal rekening mee houden?

Waarom is dit belangrijk?

Maaltijd-, eco- en consumptiecheques maken voor veel werknemers deel uit van hun verloning. Alleen dreigen ze dat financieel extraatje te verliezen als ze de cheques niet op tijd gebruiken. Daarom heeft de federale regering beslist om de geldigheid van die extralegale voordelen te verlengen met drie maanden.

In het nieuws: Er veranderen deze maand opnieuw een aantal zaken die een impact kunnen op jouw budget. Een daarvan is de mogelijkheid om de geldigheid van vervallen maaltijd-, eco en consumptiecheques te verlengen.

  • "Wanneer een maaltijdcheque of ecocheque vervalt en niet meer gebruikt kan worden, dan verliest een werknemer een vorm van loon. Daarom maken we het mogelijk om die sociale cheques te verlengen met 3 maanden.", liet Frank Vandenbroucke, minister van Sociale Zaken, eerder deze
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.