Japan opent deuren van ufo-lab in Fukushima

Afgelopen vrijdag bracht het Pentagon het langverwachte rapport uit over ufo’s. Daaruit bleek dat de Amerikaanse inlichtingendiensten er niet vanuit gaan dat er buitenaardse wezens achter de waarnemingen zitten. Maar fans van aliens mogen er zeker van zijn dat Japan het onderwerp serieus neemt.

Vorige week opende een ufo-lab de deuren in Iino, een klein stadje dat nu deel uitmaakt van de prefectuur Fukushima in Japan. De bedoeling van het zogenoemde International UFO Lab, het enige in het land, is om het gebied te doen heropleven. Dat meldt Japan News.

Aan het hoofd van het nieuwe instituut staat Takeharu Mikami, een ufo-liefhebber en hoofdredacteur van Mu, een tijdschrift dat “een breed scala van onderwerpen onderzoekt, zoals ufo’s, paranormale krachten, cryptiden (onbekende levensvormen, red.) en oude beschavingen”. Hoewel hij geen wetenschappelijke achtergrond heeft, is hij omringd door een team van zowel Japanse als buitenlandse experts.

Het centrum moet alle documenten verzamelen over verdachte waarnemingen in het luchtruim boven de regio Fukushima. Het zal ook alle gerapporteerde incidenten met mogelijke ufo’s onderzoeken.

“Ik hoop dat het onderzoeksinstituut een basis zal zijn voor het ontvangen van meer informatie over ufo’s, zodat we echt tot op de bodem kunnen uitzoeken wat ze zijn”, zei Mikami. “Met mensen die zich down voelen, wil ik dat ze in de lucht kijken en naar ufo’s zoeken. Ik zou blij zijn als dat hen opvrolijkte.”

Gebied met veel ufo-waarnemingen

Het ufo-instituut ligt aan de voet van de berg Senganmori, 462 meter boven de zeespiegel. Die staat in Japan al jarenlang bekend als een hotspot voor ufo-waarnemingen.

Iino heeft zelfs de bijnaam “Thuisbasis van ufo’s”. Ook heeft de stad al de zogenoemde UFO Interactive Hall, een soort ufo-museum dat enkele duizenden ufo-gerelateerde aanwijzingen en tentoonstellingen bevat.

De autoriteiten van Fukushima hebben besloten om het instituut dat in hun stad de deuren opent, te steunen “om de wereld voor te lichten in deze moeilijke tijden van de coronaviruspandemie, waarin de mensen in onzekerheid verkeren”.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20