Jannie Haek wil Nationale Loterij naar de beurs brengen

De topman van de Nationale Loterij, Jannie Haek, pleit er in De Tijd en L’Echo voor om de staatsloterij naar de beurs te brengen. De Franse loterij trok donderdag met veel succes naar de beurs.

Haek zegt in de kranten dat de Nationale Loterij drie jaar geleden al een zakenbank aanstelde om een beursgang te onderzoeken. De denkoefening kwam er omdat de toenmalige regering nadacht over de privatisering van staatsbedrijven. De Nationale Loterij stond niet op het lijstje, maar besloot om zelf de mogelijkheden te onderzoeken. Een scenario met een gedeeltelijke beursgang geniet de voorkeur van de topman.

‘Met een beursgang kunnen we de Belgische belegger een mooi dossier aanbieden in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt. Deze operatie verplicht de overheid ook om de regelgeving voor de kansspelsector op punt te zetten, en zou de afstand tussen de overheid en de Nationale Loterij groter maken’, aldus Haek.

‘Triomf voor Franse volk’

Het nieuws komt er na de beursgang van de Franse nationale loterij. Ruim 500.000 kleine beleggers tekenden daarop in. De startprijs lag op 19,90 euro en schoot onmiddellijk boven 22 euro, dat is een stijging van 15 procent. ‘Een triomf voor het Franse volk’, liet Frans minister van Economie Bruno Le Maire optekenen.

Bron: Belga, De Tijd

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20