Italië opent deur voor Europese toeristen vanaf 3 juni

Italië wil zijn grenzen op 3 juni weer openen. Dat heeft de Italiaanse regering zaterdag bevestigd.

Vanaf dan zouden inwoners van de Europese Unie en landen van de Schengenzone weer welkom zijn in Italië, zonder dat ze eerst twee weken in quarantaine moeten. Een heropening van de grenzen aan het begin van de zomer is met name voor de toeristische sector van belang. Die is een van de belangrijkste takken van de economie in het Zuid-Europese land.

Wegens de coronapandemie is inreizen in Italië momenteel alleen in uitzonderlijke gevallen toegelaten. Het gaat onder meer om Italianen die willen terugkeren uit het buitenland of buitenlanders die hun vaste woonplaats in Italië hebben.

Reizen binnen Italië

Vanaf 3 juni verdwijnen ook de beperkingen voor reizen binnen Italië. De versoepeling volgt pas na 2 juni, de nationale feestdag. De regering wil zo voorkomen dat Italianen tijdens en in aanloop naar die dag in groten getale op pad gaan.

Italië was het eerste Europese land dat op nationaal niveau beperkingen instelde vanwege het coronavirus. Sinds 10 maart is er een lockdown van kracht, maar die wordt sinds begin mei voorzichtig versoepeld. Al zeker 32.000 mensen bezweken er aan Covid-19. In het land zijn ook meer dan 223.000 bevestigde besmettingen gemeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20