Is de opvolger van Kim Jong-un bekendgemaakt? Pyongyang onthult postzegels met beeltenis dochter grote leider, maar critici tonen zich sceptisch

Noord-Korea heeft nieuwe postzegels onthuld met daarop de dochter van leider Kim Jong-un. Het is volgens sommige deskundigen mogelijk een nieuw teken van haar opkomst als troonopvolger van de nucleair bewapende natie.

Waarom is dit belangrijk?

Een persoonlijkheidscultus, zo kan de Kim-dynastie het beste worden omschreven. De Democratische Volksrepubliek Korea, ook wel bekend als Noord-Korea, werd in 1948 officieel gesticht door founding father Kim Il-sung. Sindsdien zit de Kim-familie stevig in het zadel. De persoonlijkheidscultus vormt een belangrijke pilaar van het regime, dat zijn leiders neerzet als halve goden. Zo componeerde Kim Jong-il in slechts twee jaar 13 opera’s en schreef hij ook ruim 1500 boeken tijdens zijn studie.

De essentie: Op dinsdag onthulde het Noord-Koreaanse bureau dat verantwoordelijk is voor de productie van postzegels, een nieuwe serie zegels ter herdenking van een raketlancering die plaatsvond op 18 november 2022. Op vijf van de zegels staat Kim met zijn dochter afgebeeld.

  • De Noord-Koreaanse staatsmedia hebben jarenlang weinig gemeld over de kinderen van Kim Jong-un. Maar in november 2022, bij de lancering van een ballistische raket, was de grote leider te zien met zijn jonge dochter.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer