Iran heft zedenpolitie op na onophoudelijke protesten

De Iraanse procureur-generaal Mohammed Jafar Montaseri zou volgens verschillende media beslist hebben om de zedenpolitie af te schaffen.

Waarom is dit belangrijk?

Iran kreeg de afgelopen maanden veel kritiek te slikken omdat de 22-jarige Mahsa Amini om het leven was gekomen nadat de zedenpolitie haar had opgepakt. Ze werd in de boeien geslagen omdat ze haar hoofddoek verkeerd droeg.

In het nieuws: Na maanden van protest zou de Iraanse procureur-generaal beslist hebben om de zedenpolitie af te schaffen. In Iran en ver daarbuiten kwamen mensen op straat om hun ongenoegen te uiten over wat er met Amini was gebeurd. Vrouwen wereldwijd knipten een stuk van hun haar om hun steun te betuigen.

  • De procureur-generaal zou tijdens een conferentie waar het religieuze beleid werd uiteengezet gezegd hebben dat de zedenpolitie niets te maken heeft met de rechtspraak. "De dienst zal
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer