Interview over esthetische plastische chirurgie: kijkje achter de schermen bij Wellness Kliniek

Geschreven met branded content van Wellness Kliniek.

In dit artikel gaan we in gesprek met Marly-Ann Spronken, oprichter van Wellness Kliniek in Genk en Barcelona. De klinieken staan bekend als topbestemming voor mannen en vrouwen uit heel Europa die op zoek zijn naar een veilige kliniek voor cosmetische plastische chirurgie.

Marly-Ann Spronken neemt je mee in het verhaal over de oprichting van de eerste privékliniek in België tot het helpen van meer dan 150.000 mensen, met ingrepen variërend van borstvergroting tot neuscorrectie en facelift chirurgie. Hoe dragen dergelijke ingrepen bij aan een hernieuwd gevoel van identiteit? Hoe leiden subtiele esthetische veranderingen tot significante verbeteringen in het zelfvertrouwen en de levenshouding? Lees de inzichten en neem een kijkje achter de schermen van Wellness Kliniek, topkliniek in Europa.

Wat was uw drijfveer als visionair en oprichter van de Wellness Kliniek? 

Tijdens mijn studie orthopedische techniek liep ik eind jaren ’80 stage in een vooraanstaand Europees brandwondencentrum. Hier was brandwondenbehandeling onderdeel van plastische chirurgie. Hier zag ik patiënten met uiteenlopende aandoeningen – van ernstige brandwonden en kinderen met hazenlip tot vrouwen wachtend op borstamputatie of op een esthetische borstvergroting  – allemaal samen op dezelfde afdeling ‘Plastische Chirurgie’, allemaal patiënt van dezelfde plastisch chirurgen.  

Deze ervaring, waarbij ik de vermenging van zulke diverse patiëntengroepen mensonterend vond, deed me beseffen dat brandwonden-, reconstructieve- en esthetische chirurgie afzonderlijke specialismen verdienen, iets wat destijds helaas nog niet het geval was. 

Waarom koos u om de focus op esthetische chirurgie te leggen?

Het zelfbeeld is de sleutel tot de menselijke persoonlijkheid en het menselijk gedrag. Verander het zelfbeeld, en je verandert de persoonlijkheid en het gedrag, en daarmee de wereld. Dat was de stelling van de beroemde plastisch chirurg Dr. Maxwell Maltz.

Als jonge vrouw uit een ondernemersfamilie in de zorg sector, wilde ik ook mijn eigen steentje bijdragen aan een verbeterd zorglandschap. Ik begreep al snel dat Maltz het succesmechanisme had gevonden dat talloze motivatiegoeroes, beroemde acteurs en succesvolle zakenmensen tot op de dag van vandaag toepassen.

Het principe is ‘gedachte schept realiteit’. Dr. Maxwell Maltz was de eerste die dit principe op een wetenschappelijk aanvaardbare manier uitdrukte.

Cosmetische chirurgie is meer dan alleen een fysieke transformatie; het is een bijdrage aan een verbeterde zelfperceptie, en daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik wilde een plek oprichten waar super-specialisatie en innovatieve technieken samenkomen, om de mens op zoek naar esthetische chirurgie de hoogste kwaliteit van zorg te bieden.

U bent een dochter en kleindochter uit een industriële familie. Heeft u dat geholpen? 

Ik denk het wel. Vanuit vroeger word ik al gedreven door passie, gericht op het transformeren van industrieën en het creëren van iets unieks. De vreugde van het ondernemerschap en het voortdurend streven naar iets beters, krijg je met de paplepel ingegoten. Het ultieme doel is om een positieve maatschappelijke impact te creëren en te blijven creëren, ook in de toekomst.

Wellness Kliniek heeft esthetische chirugie zeker op de kaart gezet. Hoe kan het dat het is uitgegroeid tot een van de beste klinieken in Europa?

We streven naar excellence in alles wat we doen, van de eerste consultatie tot aan nazorg. Hierbij zetten we de patiënt centraal en zorgen we voor een uiterst veilige en deskundige omgeving, zodat klanten zich gehoord en gerespecteerd voelen. Meetbare kwaliteit is voor ons een belangrijke focus, en we innoveren en verbeteren voortdurend op basis van de ervaringen van onze patiënten. 

We zijn er trots op dat we zo voortdurend verwachtingen kunnen overtreffen en zorg op de unieke behoefte en wensen van de patiënten kunnen afstemmen. Juist door te focussen op die meetbare kwaliteit, kunnen we ons onderscheiden als de beste kliniek voor cosmetische plastsiche chirurgie. En zo ontvangen we patiënten van over de hele wereld.

Marly-Ann, hoe zie je jouw rol in de toekomst van Wellness Kliniek?

Mijn visie en filosofie worden voortgezet door mijn zoon Caius Spronken en onze uitmuntende teams in Genk, België en Barcelona. In onze state-of-the-art klinieken werken chirurgen, artsen, anesthesisten, verpleegkundigen, patiëntencoördinatoren en ondersteunend personeel dagelijks samen om de esthetische patiënt centraal te stellen en uitmuntendheid te bereiken. Deze toewijding en eenheid binnen onze teams vormen de kern van het succes van de Wellness Kliniek, waarmee mijn missie succesvol is afgerond.

Meer