Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 07 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Internetbank N26: “Winstgevendheid is voor ons geen essentiële indicator”

Logo Business AM
Business

19/07/2019 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

N26, een Duitse neo-bank die een aantal Europese online banken groepeert en haar focus richt op millennials, heeft 170 miljoen dollar opgehaald in een tweede kapitaalronde. Het bedrijf wordt daarmee op 3,5 miljard dollar gewaardeerd.

N26 commercialiseert financiële producten als betaalrekeningen en betaalpassen, die exclusief via mobiele apps en internetbanking kunnen worden beheerd. De bank heeft 1.300 werknemers en telt wereldwijd 3,5 miljoen klanten, vooral particulieren en kleine zelfstandigen. N26 is actief in de meeste Europese landen, waaronder de Benelux.

N26 heeft een aantal interessante voordelen: geld overschrijven kan zonder kosten in bijna 20 valuta. De bank rekent wel een commissie aan wanneer je buitenlands geld afhaalt, net zoals bij traditionele banken. Geld afhalen kan vijf keer per maand gratis, daarna kost het 2 euro per keer.

Aan de kapitaalronde deden een paar zwaargewichten mee: het Chinese Tencent, Het Singaporese staatsfonds GIC, Valar Ventures van de bekende Amerikaanse durfkapitalist Peter Thiel en Allianz X. Dankzij de nieuwe kapitaalronde is N26 er op 8 maanden tijd in geslaagd zijn marktwaarde met 800 miljoen dollar te verhogen.

Het bedrijf heeft overigens nog 300 miljoen dollar in cash. Dat is geld dat in januari werd opgehaald en nog niet is gebruikt.

N26: “De komende jaren zullen we niet winstgevend zijn; dat streven we ook niet na.”

In de Financial Times zegt medestichter Maximilian Tayenthal dat zijn bedrijf geen plannen had om alweer geld op te halen, maar dat het daartoe werd overtuigd door een reeks bestaande investeerders. Het geld zal gebuikt worden om de aanwezigheid van N26 in de VS uit te breiden. Ook wordt de Europese expansie verdergezet en wordt ‘in een paar nieuwe zaken’ geïnvesteerd.

Volgens Tayenthal is de nieuwe waardering een gevolg van de expansie van N26 in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In het VK komen er 1.000 klanten per dag bij, in de VS staan al 100.000 potentiële klanten op een wachtlijst. “Doelstelling is om vele miljoenen Amerikanen op te tekenen”, zegt Tayenthal.

Cijfers over winstgevendheid of break-even in de afzonderlijke landen geeft Tayenthal niet vrij.

“Eerlijk gezegd is winstgevendheid voor ons geen essentiële indicator (core metric). We willen een globaal financiëledienstenbedrijf worden. De komende jaren zullen we niet winstgevend zijn; dat streven we ook niet na. Gelukkig beschikken we over vele investeerders die onze visie delen. Ze zijn ook bereid het bedrijf de komende jaren te blijven steunen.”


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks