Instagram test betalende abonnementen uit

Instagram is bezig aan een groot onderhoud. De app zorgde er eerder al voor dat de chronologische tijdlijn terugkeerde en is ook druk bezig met het heruitvinden (en samenvoegen) van de video-features. Daar komt nu nog iets extra bij, want het bedrijf test nu ook het gebruik van betalende abonnementen. Daarmee zal je als gebruiker de kans krijgen om je te abonneren op een profiel, waardoor je meer exclusieve content van die persoon te zien zal krijgen.

Om de strijd met apps als TikTok aan te gaan, moet Instagram wel een aantal dingen gaan veranderen. Dat deed de app al door zijn gebruikers de geliefde chronologische tijdlijn terug te geven en ook de Instagram reels, stories en video’s zullen binnenkort een update krijgen. Toch was dat niet genoeg voor Instagram, want op dit moment test het ook het gebruik van betalende abonnementen, waarmee Instagram Creators extra geld kunnen verdienen.

Exclusieve content

De nieuwe functie wordt momenteel uitgeprobeerd in de Verenigde Staten bij tien verschillende influencers. Fans van die influencers kunnen een abonnement aanvragen voor die specifieke creator en zullen daardoor toegang krijgen tot exclusieve content. Dat kan gaan van livevideo’s die enkel bekeken kunnen worden door abonnees tot exclusieve stories.

Of de betalende abonnementen ook zullen uitgerold worden naar de rest van de wereld is nog niet zeker, maar toch is Instagram-baas Adam Mosseri enthousiast over het idee. In een video op Twitter vertelt hij dat het invoeren van zulke abonnementen voor velen dé kans op een vast inkomen is.

Subscribers zullen namelijk per maand een vaste bijdrage moeten leveren die sterk kan variëren per creator. Daardoor kunnen de influencers een inschatting maken van hun maandelijks inkomen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.