ING lanceert zichtrekening met verzekeringen

De grootbank ING lanceert een opmerkelijk nieuw product: een zichtrekening waaraan verzekeringen gekoppeld zijn. De bank wil er naar eigen zeggen voor zorgen dat de klanten zo meer uit hun rekening halen.

Waarom is dit belangrijk?

Veel kredietkaarten in ons land gaan gepaard met een resem verzekeringen. Dat is niet het geval bij de zichtrekeningen. ING is de eerste bank in ons land die nu verzekeringen koppelt aan zo'n rekening

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


In het nieuws: ING lanceert het een nieuw zichtrekeningpakket, genaamd ‘Do More’. Dat pakket springt in het oog omdat de grootbank twee verzekeringen koppelt aan die zichtrekening.

 • Allereerst is er de aankoopverzekering. Spullen die je koopt met je debetkaart worden beschermd tegen onopzettelijke schade of diefstal met geweldpleging.
  • De verzekering geldt voor 90 dagen na de aankoop- of leveringsdatum.
  • Die bescherming is niet alleen van toepassing voor producten die je online koopt met een ING-debetkaart, maar ook in fysieke winkels.
  • De vergoeding bedraagt maximaal 3.000 euro per schadegeval en per periode van 12 opeenvolgende maanden na het eerste schadegeval.
 • In het pakket zit ook een ticketannulatieverzekering. Die komt tussen wanneer je door ziekte, een ongeval of diefstal niet naar een concert, festival of comedy show kunt gaan
  • Je komt in aanmerking voor een terugbetaling wanneer het ticket minstens 25 euro kost.

Details: In het pakket ‘Do More’ zit ook een gratis financiële check-up door een coach.

 • “Als bank komt het er meer dan ooit op aan om als financiële coach, de koopkracht van rekeninghouders te beschermen. Via een financiële check-up, die rekeninghouders helpt om voorbereid te zijn op iedere volgende stap in het leven”, laat ING in een persbericht weten.

Voor bestaande klanten met een ING Lion Account of een ING Groene Rekening verandert er niets. “Zij hebben echter de mogelijkheid om via de ING Banking app eenvoudig over te stappen naar één van de nieuwe packs zonder dat hun rekeningnummer wijzigt. Via de app kunnen klanten eveneens eenvoudig een ‘Do More’-zichtrekening openen”, klinkt het.

Prijskaartje zichtrekening

Hoeveel kost dat? Het zichtrekeningpakket is voor het leeuwendeel van de klanten niet gratis.

 • Wie kiest voor ‘Do More’ betaalt 5 euro per maand. De bank kent wel een korting toe aan klanten die hun salaris, pensioen of minstens 700 euro per maand op de zichtrekening laten storten. In dat geval daalt het tarief tot 1,9 euro per maand. Dat is een besparing van 37,2 euro per jaar.
  • Als we rekening houden met die korting kost het pakket evenveel als de gewone zichtrekening (Do Basic) van ING.
 • Enkel voor rekeninghouders tussen de 18 en 25 jaar oud is het pakket gratis.

(kg)

Meer