ING zet wereldwijd 1.000 banen op de helling

Omdat de coronapandemie ook in de financiële sector ongenadig toeslaat, schrapt de Nederlandse grootbank ING wereldwijd 1.000 banen. Ook een prestigieus softwareproject gaat op de schop.

Door de stopzetting van dat softwareproject bespaart ING in één klap 140 miljoen euro. Ook 40 procent van de geschrapte banen heeft te maken met de ontwikkeling van dat project. De overige 60 procent van de jobverliezen situeert zich bij de zakentak van de Nederlandse bank. Aan de openbare omroep NOS wordt gemeld dat gedwongen ontslagen mogelijk zijn.

Door de coronacrisis zag ING de winst fors teruglopen. Tijdens het afgelopen kwartaal draaide de bank een winst van 788 miljoen euro, tegenover 1,34 miljard euro een jaar eerder. Het is ook een stuk lager dan analisten voor ogen hadden. ‘We willen ons nog meer concentreren op onze kernklanten en onze geografische voetafdruk vereenvoudigen’, stelt topman Steven van Rijswijk.

Concreet zal de bank alle kantoren in Zuid-Amerika en bepaalde in Azië definitief sluiten. Wereldwijd werken er meer dan 50.000 mensen bij ING.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20