ING verhoogt de spaarrente tot 3 procent

ING is de laatste grootbank die reageert op de ECB-rente op recordhoogte. Maar de financiële instelling steekt zijn concurrenten meteen de loef af door de rente op één van de spaarboekjes te verhogen tot 3 procent. Er gelden wel enkele voorwaarden.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) is in de zomer van 2022 begonnen met de rente te verhogen. Die is sindsdien met maar liefst 450 basispunten gestegen. Het doel is om de inflatie te temperen. Maar dat verstrakkende geldbeleid heeft een niet te onderschatten impact op onze financiën: lenen wordt duurder en sparen aantrekkelijker.

In het nieuws: ING trekt op 1 december de spaarrentes op.

  • De rente op de gewone spaarrekening stijgt van 1,5 naar 2,25 procent.
  • Ook de spaarformule Tempo Sparen brengt vanaf december meer op. De grootbank verhoogt de rente van 2,25 naar 3 procent.
    • Je moet weliswaar met een belangrijke beperking rekening houden: je kunt maximaal 500 euro per maand opzijzetten. Het is dus niet mogelijk om al je geld in één keer over te hevelen naar die formule. Die maandelijkse spaarbeperking heeft
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer