ING en UCB nemen de Bel20 op sleeptouw

De Bel20 heeft maandag de beursdag in het groen kunnen afsluiten, mede dankzij de stevige stijgingen bij ING en UCB. De index ging bij de sluiting 1 procent hoger.

De grootste stijger in de korf van de 20 belangrijkste aandelen was ING. De grootbank ging 5,55 procent hoger.

Het farmabedrijf UCB liet dit weekend in een persbericht weten dat het over de fase 3-resultaten van bimekizumab, een middel dat gebruikt wordt bij de behandeling van psoriasis. Verwacht wordt dat het middel in de eerste helft van 2021 zowel door de Verenigde Staten als Europa wordt goedgekeurd. Het aandeel van UCB sloot de beursdag af met 4,63 procent winst.

Umicore ging dan weer 7,69 procent lager. Het het materiaaltechnologiebedrijf verwacht over 2020 een bedrijfswinst tussen 465 en 490 miljoen euro. Daarmee ligt het winstcijfer zo’n 4 procent lager dan in 2019.

Luchtvaartmaatschappijen in het groen

De luchtvaartmaatschappijen waren de verrassende stijgers in het buitenland. In Londen ging het aandeel van Ryanair 3,30 procent hoger. De luchtvaartmaatschappij liet weten dat het het aantal ontslagen heeft kunnen beperken door loonsverlagingen door te voeren. Ryanair boekte in de eerste helft van 2020 een verlies van 197 miljoen euro, tegenover 1,5 miljard euro winst een jaar geleden.

Ook de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM kon maandag de beursdag afsluiten met winst. Het aandeel van het luchtvaartmaatschappij schoot 4,98 procent de hoogte in. Het aandeel kon vrij snel herstellen van een stevige tik bij de start van de beursdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20