Infrabel-baas Luc Lallemand voorgedragen bij Franse evenknie

De Franse regering heeft Luc Lallemand, de topman van Infrabel, voorgedragen om aan het hoofd te komen van SNCF Réseau. Dat is de infrastructuurbeheerder van de Franse spoorwegen.

Lallemand is nu nog waarnemend gedelegeerd bestuurder bij Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorwegen. In november liep zijn tweede mandaat af en tot een herbenoeming is het nog niet gekomen. Bij SNCF Réseau, de Franse infrastructuurbeheerder, zou hij een gelijkaardige functie krijgen.

De 53-jarige Lallemand bekleedt de functie als gedelegeerd bestuurder bij Infrabel sinds 2005, toen de NMBS zich opsplitste in drie verschillende bedrijven. In de jaren daarvoor was hij financieel directeur bij de NMBS. Hij werkte ook een tijdje op kabinetten van verschillende socialistische ministers.

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF heeft het nieuws bekendgemaakt en geeft mee dat zijn benoeming dinsdag nog bevestigd moet worden op een ondernemingsraad. Ook de Franse transportregulator moet daarna nog zijn fiat geven. Als dat gebeurt, kan Lallemand nog in het voorjaar zijn nieuwe functie opnemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20