Inferno in San Francisco: apocalyptische taferelen door bosbranden in Californië

De bosbranden in het westen van de Verenigde Staten zijn exponentieel gegroeid. In de staten Washington, Oregon en Californië moesten duizenden mensen overhaast geëvacueerd worden. Al minstens 7 mensen kwamen om door de vuurzee. Dat meldt onder meer de Amerikaanse omroep CNN. Door bosbranden in het noorden van Californië is de lucht in de stad San Francisco, waar bijna een miljoen mensen wonen, nu donkeroranje.

In het westen van de VS zijn de vlammen enorm aangewakkerd door de harde wind. De bosbranden zijn er ontstaan door de droogte van de recente hittegolven. Op zo’n 300 kilometer ten noorden van San Francisco zijn duizenden mensen moeten vluchten. De brandweer schat dat zo’n 2.000 gebouwen in het gebied beschadigd of volledig afgebrand zijn. Daarbovenop dreigen nog eens duizenden huizen in het noorden van Californië in vlammen op te gaan.

11 doden

In de staat werden op twee verschillende locaties nog de lichamen van drie mensen aangetroffen. De slachtoffers konden nog niet geïdentificeerd worden. Daarmee staat de dodentol door de bosbranden in Californië dit jaar al op 11.

In de noordwestelijke staat Washington, ten noorden van Oregon, is een 1-jarige overleden terwijl hij met zijn ouders probeerde te vluchten van de vlammenzee. Ook de ouders van het kind liepen ernstige brandwonden op.

28 miljoen mensen in gevaar

In de vijf westelijke staten Amerikaanse staten Oregon, Californië, Nevada, Arizona en Washington is een officiële waarschuwing uitgevaardigd. Zo’n 28 miljoen Amerikanen kunnen op elk moment hun woonst verliezen door een hevige brand. Ze moeten zich voorbereiden op directe evacuatie.

Honderdduizenden gezinnen zitten momenteel zonder stroom. Op veel plaatsen is er zelfs overdag geen spoortje daglicht te bekennen, maar kleurt de lucht donkeroranje van de rook.

https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1304033869268758528
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20