In Singapore worden expats het beste betaald

Expats worden in Singapore het beste betaald. Dat is de conclusie van een rapport van de bank HSBC Holdings bij meer dan vijfduizend expats in honderd landen. Er wordt opgemerkt dat 54 procent van de expats in Singapore een jaarinkomen van meer dan 200.000 dollar ontvangen. Ook blijkt dat 74 procent van de expats in Singapore na hun aankomst een betere financiële status hebben verworven, terwijl 80 procent ook gewag maakt van een gestegen beschikbaar inkomen. Bovendien gaf 44 procent aan dat hun beschikbaar inkomen door de komst naar Singapore met minstens 50 procent is toegenomen, tegenover een wereldwijd gemiddelde van slechts 19 procent. 

Tevens getuigde 76 procent dat zijn levenskwaliteit door zijn komst naar Singapore is gestegen. Ook merkte 91 procent van de ondervraagde expats op dat Singapore voor hun kinderen veiliger is dan hun land van herkomst. De onderzoekers merken dan ook op dat Singapore bij expats snel een gegeerde bestemming wordt voor de verdere ontwikkeling van hun carrière, financiële beloningen en levenskwaliteit. Toch blijkt dat de integratie in de lokale gemeenschap een probleem vormt. Slechts 19 procent van de respondenten getuigde zich geïntegreerd kunnen hebben in de plaatselijke gemeenschap, terwijl 41 procent toegeeft meer contacten te hebben met andere expats dan met de lokale bevolking. 

De onderzoekers benadrukken dat Azië steeds belangrijker wordt in de expat-wereld. Vier op de tien financieel meest interessante bestemmingen zijn er vijf locaties in Azië gevestigd. Na Singapore volgen Thailand, de Kaaiman-eilanden, Bermuda, Hongkong, Mexico, Zwitserland, Maleisië, Zuid-Afrika en China. België staat op een zeventiende plaats. De expats in Aziatische landen getuigen ook vaker op hun nieuwe locatie een actiever sociaal leven te leiden dan voorheen. Wereldwijd heeft 25 procent het over een actiever sociaal leven op zijn nieuwe locatie, maar in Singapore stijgt dat tot 43 procent. In Hongkong en Thailand loopt dat nog verder op tot respectievelijk 52 procent en 60 procent. (MH)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.