In China zien miljardairs hun fortuin verdampen

Ruim 10 procent minder miljardairs in één jaar tijd en een daling van de totale rijkdom met bijna 20 procent. De Chinese superrijken hebben dit jaar pijnlijke verliezen geleden, zo blijkt uit een nieuwe ranglijst.

Waarom is dit belangrijk?

Tijdens het economische herstel na de pandemie zagen veel vermogende mensen hun fortuin enorm toenemen. Maar sinds het begin van het jaar dalen de aandelenmarkten en hebben miljardairs in zowel de VS als China hun fortuin zien smelten als sneeuw voor de zon.

In het nieuws: De 'Hurun Rich List', een jaarlijkse ranglijst van Chinese miljardairs (vanaf 5 miljard yuan, of iets minder dan 700 miljoen euro, gebaseerd op cijfers van 15 september), is gepubliceerd. Wat blijkt? Chinese miljardairs hebben voor het eerst in 24 jaar hun fortuin zien dalen.

  • Dit jaar haalden slechts 1.305 mensen de prestigieuze lijst. Dat is 11 procent minder dan vorig jaar. Hun gecombineerde vermogen bedraagt 3.500 miljard dollar, een som die 18 procent lager ligt dan di
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.