In China is het aantal verkochte, maar nooit voltooide woningen 20 keer zo groot als Country Garden, de leider op de vastgoedmarkt

Betalen en lenen voor een woning is een essentiële stap in het leven van veel mensen, ook in China. Met uitzondering van het feit dat 20 miljoen betaalde woningen in het Hemelse Rijk nooit zijn voltooid. Een bom die op ontploffen staat.

Waarom is dit belangrijk?

Een bubbel die blijft groeien... De Chinese vastgoedmarkt stuit keer op keer op crises en nieuwe schandalen. Ontwikkelaars wankelen door hun enorme schuldenlast, het gerecht zit op de loer en kopers hebben het vertrouwen verloren dat nodig is voor een herstel van de vraag. De marktpraktijken in het land maken particulieren kwetsbaar.

Woningen worden verkocht, maar zijn onbewoonbaar

Het cijfer moet met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd, maar veroorzaakt veel ophef. In een eerdere uitspraak hintte de voormalige vicepresident van het Nationaal Bureau voor Statistiek erop dat er waarschijnlijk meer lege woningen dan inwoners in het land waren. Nu bevestigt een recente studie van de Japanse financiële holding Nomura dit op een pijnlijke concrete manier.

  • Er zouden in China 20 miljoen woningen in aanbouw
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer