Een vastgoedzeepbel die op barsten staat: in China zijn er meer lege flats dan inwoners

China wordt naar verluidt overspoeld met lege flats, onverkoopbaar, nooit voltooid of overgenomen door een ontwikkelaar die zijn tijd afwacht. Door de economische onzekere tijden staan de Chinezen niet te springen om een eigen woonst te kopen.

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese vastgoedsector staat er heel slecht voor, met kelderende aandelen op de beurs, schulden die ontwikkelaars niet meer kunnen terugbetalen en zelfs arrestaties in raden van bestuur.

Genoeg om twee keer zoveel Chinezen te huisvesten

Volgens He Keng, voormalige vicevoorzitter van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, zijn er in China meer leegstaande woningen dan inwoners. Dat is toch een opvallende vaststelling voor een land dat maar liefst 1,4 miljard inwoners telt.

"Hoeveel leegstaande woningen zijn er nu? Elke expert geeft een ander getal, de meest extreme denkt dat het huidige aantal leegstaande huizen genoeg is om 3 miljard mensen te huisvesten. Deze scha

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer