Ik wil 5000 euro lenen, waar kan dat?

Wanneer je 5000 euro wilt lenen zijn er nogal wat opties. Je kunt 5000 euro op een hoop nuttige manieren besteden. Misschien wil je er een tweedehands wagen mee kopen, of er een aanbetaling mee doen voor een nieuwe. Met 5000 euro kun je ook veel doen om je huis te verfraaien of te verbouwen. Zo heb je bij IKEA al een nieuwe keuken voor een paar duizend euro. Ook kun je door 5000 euro te lenen je badkamer of wc renoveren. Een verstandige keuze want een verbouwing levert je vaak meerwaarde van je woning op. Maar waar kun je 5000 euro lenen? En vooral: waar moet je op letten als je 5000 euro wilt lenen? In dit artikel geven we je daarom meer informatie over het lenen van 5000 euro.

Tip: Maak een gratis simulatie

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Waar moet ik op letten als ik 5000 euro wil lenen?

Wanneer je 5000 euro wilt lenen, zul je al snel tot de ontdekking komen dat er nogal wat aanbieders zijn van die relatief kleine lening. Het goede nieuws is dat veel mensen in aanmerking zullen komen voor een dergelijk klein bedrag. Je kunt leningen voor 5000 euro kiezen met allerlei looptijden. Vraag jezelf dus allereerst af op welke termijn je de lening af wilt gaan betalen. Is je inkomen wat lager, dan adviseren wij je een langere looptijd te kiezen, bijvoorbeeld 60 maanden (oftewel vijf jaar). Heb je meer financiële ruimte of weet je zeker dat je hogere maandlasten voor je lening kunt dragen, kies dan voor een kortere looptijd.

Het nadeel van een langere looptijd is dat je meer rente betaalt. Het bedrag staat immers langer open en dus zal de leningverstrekker rente in rekening brengen. Die rente is vooraf bepaald (dus een vast tarief), tenzij anders overeengekomen. De rente kan ook gekoppeld zijn aan de actuele rentestanden en dan schommelt ook het bedrag dat je aan rente zult betalen. Ook bij een korte looptijd wordt natuurlijk rente berekenend maar hoe korter de looptijd van de lening, hoe minder rente je betaalt. Daarentegen zullen je maandlasten bij een korte looptijd wel drastisch hoger worden. Je dient jezelf dus goed af te vragen of je die maandlasten wel kunt dragen.

We raden je aan de voorwaarden van de lening goed door te nemen. Een belangrijk aandachtspunt is bijvoorbeeld de optie vervroegd aflossen (ook wel boetevrij aflossen genoemd). Dat betekent dat je zonder extra kosten meer kunt aflossen dan je minimale maandbedrag. Erg handig wanneer je een financiële meevaller krijgt en de lening vervroegd wilt afbetalen. Vanwege die flexibiliteit raden we je aan om steeds te kiezen voor een lening van 5000 euro met de optie kosteloos vervroegd aflossen.

Waar kan ik 5000 euro lenen?

Allereerst is daar natuurlijk je eigen bank. Je kunt te allen tijde contact opnemen met je bank om door te spreken wat de mogelijkheden zijn op basis van je inkomen. Omdat je bank een volledig overzicht heeft van jouw geldzaken, kan zij je een zeer gepast advies geven. Soms krijg je ook korting op de lening (de rente) als je jouw geldzaken al hebt ondergebracht bij die bank.

Naast je bank zijn er online allerlei kredietverstrekkers te vinden. Je kunt dan natuurlijk ook kiezen voor een andere bank als die jou een beter aanbod kunnen doen. In het verlengde daarvan liggen allerlei kleinere kredietverstrekkers die je handig online kunt vergelijken én direct kunt afsluiten. Kleinere kredietverstrekkers die niet verbonden zijn aan bank concurreren vaak met elkaar en door deze mee te nemen in je vergelijking kun je vaak veel geld besparen op de rente die je betaalt over de looptijd van de lening.

5000 euro lenen voor een wagen

Een bedrag van 5000 euro helpt je een aardig eind op weg wanneer je een wagen wilt aanschaffen. Je hebt voor 5000 euro zeker al een betrouwbare tweedehands wagen die nog jaren dienst kan doen. Wil je toch liever een nieuwe wagen? Wellicht als je zelf al een bedrag gespaard hebt. Met 5000 euro bovenop dat bedrag kan je al voorzichtig gaan kijken naar een nieuwe auto. Kijk ook of er nog restwaarde zit op jouw huidige waarde. Bij inruilen of verkopen van de wagen kan jou dat ook een aardig bedrag opleveren, wat je als additionele aanbetaling voor je volgende wagen kunt gebruiken.

5000 euro lenen voor een verbouwing

Al jaren droom van je een nieuwe keuken. De oude is je inmiddels een doorn in het oog. Of misschien is jouw badkamer of toilet écht toe aan een opknapbeurt. Door 5000 euro te lenen die je in een (kleine) verbouwing van je huis steekt, vermeerder je al snel de waarde. Er wordt vaak gezegd dat nieuwe keukens duur zijn (en vaak zijn ze dat ook natuurlijk) maar door het lenen van 5000 euro kom je toch wel een aardig eind op weg. Natuurlijk is één en ander volledig afhankelijk van je smaak, wensen en de omvang van de verbouwing. Maar ook in lagere prijscategorieën kan je toch een hoop voor elkaar krijgen in je huis.

5000 euro lenen voor meer financiële ruimte

Je verwacht de komende jaren grote uitgaven. Misschien moet jouw wagen gerepareerd worden. Zoiets kan al gauw flink in de papieren lopen. Aangezien bijna elke autobezitter afhankelijk is van zijn auto voor vervoer naar werk, is het een zaak dat je dat zo spoedig mogelijk oplost. Of misschien zijn een aantal apparaten in je huis toe aan vervanging, zoals laptop, televisie en wasmachine. Dergelijke uitgaven die je in één keer moet doen, kunnen flink op je budget drukken. Dan is het fijn om te weten dat je het geld direct klaar hebt liggen. Ook voor meerdere kleine zaken kan je daarom een lening van 5000 euro afsluiten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20