Hyundai-topman: “Binnen tien jaar zijn er vliegende auto’s in onze steden”

Tegen het einde van dit decennium zullen er in onze steden vliegende auto’s rondvliegen. Dat zegt Hyundai-topman Michael Cole. 

Michael Cole, algemeen directeur van de Europese activiteiten van de Zuid-Koreaanse autofabrikant, verzekert dat vliegende auto’s – die op termijn files en CO2 uitstoot in steden moet verminderen – “echt deel uitmaken van de toekomst”. Hij voegde eraan toe dat Hyundai een reeks “zeer belangrijke investeringen” in stedelijke luchtmobiliteit heeft gedaan.

“Het duurt nog wel even voordat we dit echt van de grond kunnen krijgen”, gaf Cole toe op een conferentie van de belangenorganisatie Society of Motor Manufacturers and Traders. “Wij denken dat stedelijke luchtmobiliteit zeker in het laatste deel van dit decennium grote mogelijkheden zal bieden om congestie in steden tegen te gaan en emissies te helpen terugdringen, of het nu gaat om mobiliteit binnen steden of zelfs tussen steden.

“Als je me een paar jaar geleden had gevraagd of vliegende auto’s iets waren dat ik in mijn leven zou zien, had ik het niet geloofd”, zei Cole. “Maar het maakt deel uit van onze toekomstige oplossing om innovatieve, slimme mobiliteitsoplossingen aan te bieden.”

“Slimme mobiliteitsoplossingen”

In januari onthulde Hyundai nog een concept van een vliegende auto op de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de grootste beurs voor consumentgerichte elektronica ter wereld. De zogenoemde S-A1 is een kruising tussen een helikopter en een auto en heeft volgens de autobouwer geen start- en landingsbaan nodig om op te stijgen of te landen.

https://youtu.be/7XvNTAg-ZSM

Hyundai wil zo naar eigen zeggen transformeren van een traditionele autofabrikant in “een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen waarbij de mens centraal staat”.

Toekomstige luchthavens

Om de toestellen te laten opstijgen en landen, zijn speciale luchthavens nodig. Begin dit jaar raakte bekend dat Hyundai ook betrokken was in een project om toekomstige luchthaven te bouwen voor elektrische luchtvaartuigen. 

Voor de realisatie van de eerste zogenoemde Urban Air Port in Coventry, Groot-Brittannië, eind dit jaar werd een bedrag van 1,2 miljoen Britse pond (1,4 miljoen euro) beschikbaar gesteld door de Britse overheid. 

Lees verder:

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.