Hyundai onthult elektrische Genesis X concept car

Genesis, het premiummerk van Hyundai, heeft in Los Angeles een nieuwe concept car geïntroduceerd. De Genesis X, een ‘high performance’ elektrische grand tourer, belichaamt volgens de autobouwer zijn nieuwe kijk op duurzaam luxe autodesign.

‘De auto … is een concept car die de essentiële elementen belichaamt die Genesis nastreeft in zijn ontwerpen. Neemt u even de tijd om kennis te maken met de toekomst van het Genesis-design via deze concept car, die de progressieve en gedurfde geest van ons merk belichaamt’, zei Jay Chang, hoofd van Genesis, tijdens de onthulling in Los Angeles.

De Genesis X Concept is de vijfde concept auto van het merk, na de New York, GV80, Essentia en Mint. Het opvallendste designelement van de Genesis X is het zogenoemde ‘Two Lines’- thema, dat in het oog springt door de felle koplampstrips die rond de hoeken van de wagen lopen en over de wielkasten heen doorlopen tot aan de deuren. 

Foto: Genesis

‘De Genesis X Concept kan worden omschreven als de ultieme visie van Athletic Elegance, de inherente designtaal van Genesis’, aldus SangYup Lee, designhoofd van Genesis. ‘Het kenmerkende Two Lines-thema en de duurzame luxe zullen blauwdrukken zijn voor de futuristische ontwerpen en de ultramoderne technologieën die Genesis in zijn toekomstige modellen wil toepassen.’

De voorkant van de Genesis X heeft een laag, maar breed silhouet en is voorzien van een opvallende grille die volgens de autoproducent de ‘inherente waardigheid en trots van het merk vertegenwoordigt.’ Daarnaast heeft de wagen een lange motorkap en een stompe achterkant in hoefijzervorm.

De zogeheten ‘Lençóis Blue’-lak van de Concept X is geïnspireerd op de blauwe lagunes van het Braziliaanse Maranhenses National Park en symboliseert de duurzaamheid die Genesis nastreeft met zijn elektrisch ontwerp. 

Het interieur maakt dan weer gebruik van gerecycleerde materialen. Zo werd voor de veiligheidsgordels, delen van het stuurwiel en de bekleding van de airbag een stof gebruikt die vervaardigd werd uit lederresten van eerdere fabricageprocessen.

Foto: Genesis
Foto: Genesis
Foto: Genesis
Foto: Genesis
Foto: Genesis

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20