Hypocrisie ten top: hoe de hele wereld op de Overeenkomst van Parijs zat, maar dat lijkt te zijn vergeten

Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties publiceert een verontrustend rapport over de toekomst van de energie – en dus het milieu – in de wereld. Veel landen lijken het Parijsakkoord aan flarden te hebben gescheurd.

Waarom is dit belangrijk?

 Om de overgang naar schone energie succesvol te laten verlopen, is het natuurlijk nodig om de productie van hernieuwbare energie te verhogen. Maar als we de productie van fossiele energie niet parallel verminderen, zal dit op mislukken uitlopen.

In het nieuws: In een rapport getiteld "Phasing down or phasing up?", schetsen het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) en andere instellingen een somber beeld van wat regeringen wereldwijd van plan zijn voor de komende decennia. 

De essentie: De meeste ondertekenaars van het Parijs-akkoord (2015) lijken hun verplichtingen te zijn vergeten. Op wereldwijd niveau blijft de productie van hernieuwbare energie toenemen, maar de productie van fossiele energie blijft eveneens een opwa

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer