“Hybride” is de toekomst, niet enkel voor wagens, maar ook voor Covid-19

Hybride is de toekomst. Niet enkel voor wagens, ook voor de bestrijding van het coronavirus. Geconfronteerd met een epidemie die de besmettingen heeft teruggebracht naar het niveau van januari, pleit het Verenigd Koninkrijk nu voor wat “hybride immuniteit” wordt genoemd. 

Londen gaat ervan uit dat de ultra besmettelijke Delta-variant oncontroleerbaar is geworden. Daarom wil de regering Johnson alle oudere en kwetsbare mensen met het vaccin beschermen. Jongeren en antivaxxers zullen dan besmet raken zonder dat daarvoor beperkende maatregelen moeten worden opgelegd.

“Hybride immuniteit half augustus al in het VK”

Downing Street ontkent dat “groepsimmuniteit” een gepland beleidsdoel is. De regering zegt wel dat de situatie die onvermijdelijk zal worden bereikt daar elementen van bevat. Wanneer een combinatie van natuurlijke immuniteit en groepsimmuniteit door vaccinatie het virus uiteindelijk vanzelf doen uitsterven. “Bij gebrek aan nieuwe mensen om te besmetten.” Verwacht wordt dat dit in het VK tegen “half augustus” al een feit zal zijn.

Volgens een woensdag gepubliceerde schatting van het Office for National Statistics heeft nu net geen 90 procent van de Engelse volwassenen antilichamen tegen Covid opgebouwd (hetzij door vaccinatie, hetzij door besmetting in het verleden). Dat is meer dan vorige maand toen slechts 80 procent volwassenen al antilichamen had. 

Meer
Mijn Volglijst

Europese beurzen sluiten hoger

25/11/2021 17:45

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index won 0,4 procent bij een slot van 481,72 punten, de Duitse DAX steeg 0,3 procent tot 15.917,98 punten, de Franse CAC 40 eindigde 0,5 procent hoger op 7.075,87 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent in de plus op 7.310,37 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20