Huur eens een badkamer met een bed voor 461 euro per maand

Een advertentie voor een “microstudio” in het Canadese Vancouver, deze maand geplaatst op de zoekertjessite Craigslist, beschrijft de plek – die nieuwe vloeren, een raam en een eenpersoonsbed bevat, maar geen keuken – als “ideaal voor een alleenstaande die in het centrum wil wonen tegen een betaalbare prijs, en die niet veel ruimte nodig heeft”.

  • De indeling van het appartement van 15 vierkante meter betekent dat er weinig verschil is tussen het toilet en de slaapkamer – ze zijn een paar stappen van elkaar verwijderd en liggen in elkaars verlengde, zonder deur. 
  • Dit alles voor “slechts” 680 Canadese dollar (461 euro) per maand, inclusief warm water en elektriciteit.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
bron: YouTube

Zevende duurste huizenmarkt

Vancouver heeft de zevende duurste huizenmarkt ter wereld, volgens een onderzoek uit 2020 van commercieel vastgoedbedrijf CBRE, vóór Los Angeles, Parijs en New York. 

  • Dit jaar noemde een studie van het Urban Reform Institute Vancouver de tweede meest onbetaalbare stad van 100 grote metropolen, na Hong Kong en net voor Sydney. 
  • Door de pandemie van het coronavirus zijn de huizenprijzen in Vancouver in een jaar tijd met 20-25 procent gestegen, meldt de Vancouver Sun.
  • Toch is de huur van het microappartement meer dan de helft van het stadsgemiddelde van 1.107 Canadese dollar (751 euro).

Verwijderd

De advertentie werd na een paar dagen verwijderd, maar niet voordat ze werd opgepikt door de website Vancouver is Awesome, die erop wijst dat de grootte van het appartement kleiner is dan de definitie van een microwoning van 23 vierkante meter.

  • De richtlijnen van de stad zijn ook specifiek over badkamers, en geven aan dat ze “fysiek gescheiden moeten zijn van de rest van de eenheid door scheidingswanden en een deur om privacy te waarborgen en om lawaai en geuren te isoleren”.
  • Vorig jaar werd een appartement in Sydney belachelijk gemaakt vanwege een soortgelijke ‘ruimdenkende’ aanpak, weet The Guardian.
    • De badkamer van het appartement van 1.200 dollar per maand bevatte een toilet en douche in de keuken. Maar ze waren tenminste gescheiden door glas.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20