Hugo Boss haalt nieuwe CEO bij Tommy Hilfiger

Het Duitse modemerk Hugo Boss krijgt volgend jaar een nieuwe CEO. Daniel Grieder, die voorheen CEO was bij Tommy Hilfiger en de Europese activiteiten van moedergroep PVH overzag, vervangt Mark Langer op 1 juni 2021.

Langer vertrekt op 30 september als CEO van Hugo Boss. In de tussentijd neemt financieel directeur Yves Mueller zijn taken over.

In maart kondigde Hugo Boss dat Langer het bedrijf verliet ‘in onderling overleg en in het licht van de huidige Covid-19-pandemie’. ‘Tijdens zijn CEO-schap heeft Langer het bedrijf succesvol geherstructureerd en hervormd, vooral dankzij meer focus op e-commerce’, klonk het toen. ‘Daardoor heeft hij de weg naar duurzame groei opengelegd.’ Langer stond sinds 2016 aan het hoofd van het Duitse bedrijf.

Eerste keuze

Nu neemt de 58-jarige Grieder het dus over van hem. ‘Grieder was onze eerste keuze’, zegt voorzitter Hermann Waldemer in een mededeling. ‘Zijn internationale ervaring en charismatische persoonlijkheid maken hem de perfecte kandidaat voor deze job. Hij bezit alle kwaliteiten om Hugo Boss weer naar omzet- en winstgroei te brengen.’

Grieder was sinds 2014 CEO van het Nederlandse bedrijf Tommy Hilfiger en de Europese tak van moedergroep PVH. Hij wordt opgevolgd door Martijn Hageman. Die is begin deze maand begonnen aan zijn job. Wat Grieder in tussentijd gaat doen, is niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20