Hoop op nieuwe stimulus jaagt Amerikaanse aandelenbeurzen opnieuw hoger

De Amerikaanse aandelebeurzen gaan woensdag opnieuw hoger, nu een deal over een nieuw stimulusprogramma in de maak lijkt en de Amerikaanse regering een overeenkomst sloot met de farmabedrijven Pfizer en BioNTech voor 100 miljoen coronavaccins.

De Dow Jones Industrial Average gaat 165 punten hoger, een stijging van 0,62 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 0,57 en 0,27 procent hoger.

De beurzen evolueerden vrij vlak, maar kregen in het laatste handelsuur alsnog een boost toen bekendraakte dat de Republikeinen bereid zouden zijn de werkloosheidstoelages tot einde jaar te verlengen. Werklozen zouden wel nog maar 100 dollar per week ontvangen, tegen 600 dollar per week vandaag.

Sociaal netwerk Snap maakte zijn kwartaalresultaten bekend. Omdat het een kleinere groei in het aantal dagelijkse gebruikers rapporteerde dan analisten hadden verwacht, ging het aandeel meer dan 6 procent lager. Ook het aandeel United Airlines ging nog eens 3,4 procent. Het bedrijf maakte bekend door de Covid-19 crisis zijn inkomsten in het tweede kwartaal met 87 procent te hebben zien dalen.

Investeerders kijken vooral uit naar de kwartaalresultaten van Tesla en Microsoft die pas nabeurs worden gepubliceerd.

Olie gaat dinsdag ruim 0,91 procent hoger. Een vat Brent kost nu 44,46 dollar. Goud voegt nog eens 1,43 procent toe. Een ounce goud noteert nu tegen 1.867 dollar. De euro gaat 0,35 procent hoger. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,1573 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat 1,39 procent lager en kost woensdagavond 9.269 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20