Hoop op coronavaccin stuwt Europese beurzen hoger

Omdat het potentiële coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer positieve voorlopige resultaten kan voorleggen, stuwen beleggers de Europese beurzen donderdagmorgen hoger.

Vooral de bankenaandelen noteren mooie winsten: het Duitse Commerzbank gaat 3 procent hoger, KBC en ING winnen respectievelijk 3,5 en 3,9 procent in Brussel. Een mogelijk vaccin is goed nieuws voor hen, want zo daalt het risico op nieuwe lockdownmaatregelen en alle nodige steunmaatregelen die daarmee gepaard gaan. Ze hebben alle baat bij een heropleving van de economie.

In Brussel doet biergigant AB InBev er 3,5 procent bij na een koersdoelverhoging van Berenberg. Het beurshuis voorziet vanaf het derde kwartaal beterschap voor de horecasector. Bijna overal ter wereld worden de lockdowns teruggedraaid en mogen cafés en restaurants de deuren openen. Dat moet AB InBev een boost geven, klinkt het.

Heineken verliest

De Nederlandse bouwgroep BAM keldert 11 procent, als gevolg van een winstwaarschuwing. In de eerste helft van dit jaar verwacht BAM een verlies door het coronavirus dat kan oplopen tot 150 miljoen euro. Daarnaast gaat het bedrijf dochter BAM International, die buiten Europa actief is, afbouwen. Bestaande projecten worden wel afgewerkt.

En dan nog een rondje bier. Brouwer Heineken daalt 0,2 procent. Nochtans geldt de eerder vermelde koersdoelverhoging ook voor de Nederlandse biergroep. Wel verwacht Berenberg dat de volumes bij Heineken ook in 2021 onder het niveau van 2019 zullen liggen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20