Hongkong gebruikt elektronische polsbandjes om quarantaine te garanderen

Mogen we in België nog zelf beslissen om naar buiten te gaan om te sporten, dan zijn de maatregelen in Hongkong een stuk draconischer.

Ook in financiële hub Hongkong slaat het coronavirus om zich heen. Wie Hongkong binnen wil, moet enkele weken in quarantaine en de stad wil geen risico nemen met hoe goed de reizigers zich houden aan die maatregel.

Thuis blijven

Dus moeten reizigers een armbandje aan dat vast hangt aan een smartphone-app. Die moet controleren of mensen ook effectief thuis blijven.

Een armbandje is niet verplicht, leek het eerst, Hongkong geeft op papier de vrije keuze. Een andere optie is om locatiedelen op een sociaal medium aan te schakelen. Dat kan bijvoorbeeld via WeChat of WhatsApp. Maar toeristen in Hongkong geven aan dat in praktijk, de apps niet werken en iedereen een bandje aan moet.

60.000 armbanden

Reizigers die in Hongkong toekomen, moeten het armbandje aandoen en activeren zodra ze thuis zijn. De armband stelt dan in waar hun huis is en seint door waar de drager is. Er zijn 60.000 bandjes voorhanden. Wie ze niet wil dragen, moet uit Hongkong vertrekken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20