Hongerstaking sans-papiers in Brussel beëindigd

De hongerstakers in de Begijnhofkerk in Brussel hebben hun actie voorlopig beëindigd. Sommigen wilden namelijk opnieuw drinken. Kort erna schortten ook de hongerstakers in de Franstalige universiteit ULB hun actie op. Het nieuws werd bevestigd door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan de website van de VRT.

Sinds 23 mei houden meer dan 400 illegalen in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB een hongerstaking als drukkingsmiddel voor een collectieve regularisatie. Vorige week vrijdag waren enkele van hen ook begonnen met een dorststaking en weigerden ze nog iets te drinken.

Sinds het begin van de actie worden regelmatig hongerstakers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Alleen al tussen zondag en dinsdagavond ging het om een 60-tal mensen.

Nu lijkt er dus een einde te komen aan de actie – voorlopig dan toch. De sans-papiers in de Begijnhofkerk zouden zich vanaf morgen naar de neutrale zone begeven enkele honderden meters verder.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi liet op Twitter weten opgelucht te zijn.

Lees ook: Deze man moet crisis rond hongerstakers ontmijnen, bij een overlijden stappen ministers PS en Ecolo uit regering

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20