Hollywood ten tijde van corona: 120.000 mensen verliezen hun job

Ook de filmindustrie wordt zwaar getroffen door de pandemie. In Hollywood hebben maar liefst 120.000 mensen reeds hun werk verloren. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse vakbond voor de entertainmentindustrie IATSE.

De film- en tv-industrie heeft wereldwijd een vrijwel volledige stopzetting van de activiteiten meegemaakt. Daarbij zijn duizenden mensen, grotendeels freelancers, op korte termijn met weinig of geen financiële compensatie ontslagen. De vakbonden vragen dan ook een compensatie voor de getroffen personen.

Sommige leden krijgen nog twee weken doorbetaald na het stopzetten van hun show. Maar gezien de gezondheidscrisis die er aan zit te komen, is het zeer onwaarschijnlijk dat de producties na die twee weken opnieuw zullen starten.

Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn bijna alle tv- en filmproducties gestaakt. De entertainmentvakbond Bectu schat dat er ongeveer 50.000 freelancers hun job zullen verliezen door de pandemie. Ze vrezen voor een hele generatie talent die financieel geruïneerd zal zijn na de coronacrisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20