Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hollywood ten tijde van corona: 120.000 mensen verliezen hun job

Logo Business AM
Coronacrisis

19/03/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

isopix

Ook de filmindustrie wordt zwaar getroffen door de pandemie. In Hollywood hebben maar liefst 120.000 mensen reeds hun werk verloren. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse vakbond voor de entertainmentindustrie IATSE.

De film- en tv-industrie heeft wereldwijd een vrijwel volledige stopzetting van de activiteiten meegemaakt. Daarbij zijn duizenden mensen, grotendeels freelancers, op korte termijn met weinig of geen financiële compensatie ontslagen. De vakbonden vragen dan ook een compensatie voor de getroffen personen.

Sommige leden krijgen nog twee weken doorbetaald na het stopzetten van hun show. Maar gezien de gezondheidscrisis die er aan zit te komen, is het zeer onwaarschijnlijk dat de producties na die twee weken opnieuw zullen starten.

Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn bijna alle tv- en filmproducties gestaakt. De entertainmentvakbond Bectu schat dat er ongeveer 50.000 freelancers hun job zullen verliezen door de pandemie. Ze vrezen voor een hele generatie talent die financieel geruïneerd zal zijn na de coronacrisis.

Source: The Guardian


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton