Hogere rente op spaarboekjes: hoeveel geld staat er op je rekening na tien jaar sparen?

Talloze banken hebben de voorbije maanden de rente opgetrokken. In totaal krijg je momenteel op dertien spaarboekjes een rente van minstens 1 procent. Maar hoeveel geld heb je na tien jaar als je je kapitaal parkeert op een hoogrentende spaarrekening?

Waarom is dit belangrijk?

Veel spaarboekjes brengen vandaag een veelvoud op in vergelijking met vorig jaar. De financiële instellingen krijgen door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) een hogere vergoeding op het kapitaal dat ze storten bij de centrale banken. In ons land is dat de Nationale Bank van België (NBB).

De details: Spaarboekjes bestaan in alle maten en vormen. De ene spaarformule laat je maximaal een bepaald bedrag per maand opzijzetten, terwijl je bij een andere rekening de rente fors ziet dalen als je bepaalde spaardoelstellingen niet haalt. Voor deze oefening gaan we uit van een (bancair) spaarboekje dat voor iedereen beschikbaar is.

  • We hanteren een spaarhorizon van tien jaar, waarbij je maandelijks 500 euro opzijzet.
  • Vision Max van Santander Consumer Bank biedt een rente van 1,6
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.