Hoe vlug debiteert Visa een betaling?

Voor een heleboel mensen is een maand vaak te lang, ten opzichte van het moment dat zij hun vaste inkomen op hun bankrekening gestort krijgen. Met andere woorden: aan het einde van de maand hebben een groot aantal mensen niet meer voldoende geld om bepaalde aankopen of betalingen te kunnen doen. Door gebruik te maken van een kredietkaart van Visa kun je dit probleem vaak ondervangen. Je kunt immers je aankopen en betalingen uit blijven voeren, ook al staat er niet voldoende geld op je zichtrekening.

Debiteren van een betaling

Wanneer je een betaling hebt gedaan met een Visa kaart dan kun je er op rekenen dat je aan het einde van de maand een rekening ontvangt en er debitering zal plaatsvinden. Gelukkig krijgen de meeste mensen ook aan het einde van elke maand hun vaste inkomen gestort op hun zichtrekening. De betaling die gedaan is met je Visa kaart kun je dan dus meestal zonder problemen betalen.

Gespreide betaling met een Visa kaart

Op het moment dat je een betaling hebt gedaan met je Visa kaart, maar kiest voor een gespreide terugbetaling dan is dit eveneens mogelijk. Ook bij een gespreide betaling zul je telkens aan het einde van een maand een rekeningoverzicht ontvangen en zal het gekozen termijn bedrag betaalt dienen te worden.

Op die manier kun je je maandelijks te besteden budget dus goed onder controle houden. Wel dien je bij een gespreide terugbetaling rekening te houden met een bepaald rentepercentage dat betaald moet worden als financiële vergoeding voor de spreiding van de terugbetalingen. Door de hoge rente, die voor spreiding van je betalingen worden berekend, is dit een relatief dure manier van geld lenen.

Wanneer gebruik voordelig je een Visa kaart?

Indien je je Visa kaart alleen gebruikt om dagelijkse betalingen en aankopen mee te doen dan kan een Visa kaart echter wel een goede oplossing zijn. De rekening die je aan het einde van de maand ontvangt dien je dan wel binnen de gestelde periode verrichten. Alleen dan ontkom je aan de hoge rente die voor het openstaande krediet in rekening zal worden gebracht. Wanneer je grote betalingen of aankopen wilt doen dan doe je er echter verstandig aan om te kiezen voor een persoonlijke lening. De rente van deze leenvorm is, in vergelijking tot die van een Visa kaart, namelijk een stuk lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20