Hoe kun je de vloer in je kantoor optimaal schoonmaken en onderhouden?

Geschreven met input van Epoxy

Als het gaat om een commerciële schoonmaak van het kantoor van je bedrijf is de vloer een van de belangrijkste dingen die slecht of liever halfslachtig kunnen worden gedaan. Begrijpelijk, aangezien het onder onze voeten is in tegenstelling tot de bureaus waaraan we werken of de stoelen waarop we zitten. De vloer wordt daardoor vaak gemist, terwijl resin art in het kantoor juist over het algemeen wel goed gereinigd wordt. Alhoewel dat natuurlijk positief is, is het ook van belang dat de vloer goed schoongemaakt wordt. Je wilt immers niet dat je vloercoating kort nadat het aangebracht is alweer toe is aan een reparatie of vervanging. Gelukkig zullen we je in dit artikel helpen met behulp van een aantal tips. 

Ongeacht of je een nieuwe startende commerciële of professionele kantoorreiniger bent of al jaren in de branche zit, elke schoonmaakondernemer weet dat de technieken en hulpmiddelen van het vak soms verouderd raken. Dit moet je ook weten als je niet in dit vak zit maar juist kantoorreinigers inhuurt. Desondanks zijn er een paar tijdloze tips die ervoor zorgen dat de vloeren in je kantoor vlekkeloos en perfect zijn. Hieronder kun je deze tips vinden! 

Vloerschrobbers

Vloerschrobbers zijn perfect voor elk betegeld oppervlak, omdat ze oppervlaktevuil kunnen verwijderen, maar ook vlekken die vaak wat moeilijk doen kunnen alsnog verwijderd worden met behulp van de vloerschrobbers. Tegelwassers worden vaak geassocieerd met kantoorreiniging, zo niet industriële reiniging, gezien hun vermogen om de hardnekkige vlekken aan te kunnen die een gewone scrub of spons niet aankan. Het is daarom zeker een goed idee om deze vloerschrobbers te gebruiken bij het reinigen van je kantoorvloer, terwijl een professionele kantoorreiniger ook zeker zo’n product moet opnemen in hun arsenaal om vloeren schoon te maken. 

Vloerwas

Vloerwas, indien van toepassing, is een geweldige toevoeging die de kantoorvloer die ongerepte glans kan geven. Meestal wordt was toegevoegd aan linoleum- en vinylvloeren, maar let op, want bepaalde wassen werken alleen op bepaalde materialen. Het lezen van de instructies of het proberen op een klein hoekje zal bevestigen of die was wel of niet ideaal voor je is. Als je het nog niet zeker weet, kan iemand van de schoonmaakwinkel je zeker helpen! Hierdoor kun je erachter komen of je het wel of niet toe kunt passen op je doe het zelf vloercoating

Repareren en vervangen

Scheuren in de vloer zijn onvermijdelijk, vooral in een kantoor waarin er veel verkeer is. Van het laten vallen van materialen tot het constant lopen, scheuren en schade aan de vloer maken deel uit van de natuurlijke slijtage. Daarom is het belangrijk dat wanneer je in een omgeving werkt waar je barsten of beschadigingen opmerkt, je die barst, voordat je doorgaat met schoonmaken, probeert te repareren of te vervangen. Waarom? Een scheur tijdens het schoonmaken kan er zelfs toe leiden dat die scheur in de loop van de tijd alleen maar groter wordt en het laatste wat iemand wil, is dat iemand gewond raakt door een gebarsten tegel. 

Meer