Hoe cryptomunten de verkoop van honden doet stijgen

Nu de DogeCoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) een steeds significantere plaats krijgen in de cryptomarkt, stijgt ook de verkoop van de Shiba Inu-honden. De echte, levende dus.

Afgelopen week streden beide grapmunten tegen elkaar op de cryptomarkt. DogeCoin was lang de grootste grapmunt op de markt, tot die eind oktober overklast werd door de Shiba Inu. Die kende vorige maand zo’n rally dat de munt zelfs de top tien van grootste cryptomunten op de markt. Niet veel later werd de SHIB toch terug ingehaald door DogeCoin, die nu nog steeds de grootste grapmunt op de markt is.

Musk

Al dat cryptojagen heeft nu als gevolg dat de verkoop stijgt van de Shiba Inu-honden, op wie beide grapmunten zijn gebaseerd. Het mag niet verbazen dat nu ook Tesla-CEO Elon Musk wat in de pap te brokken heeft.

Op 13 september stelde de ondernemer namelijk zijn nieuwe hond voor aan de wereld: Floki, een (jawel) Shiba Inu-puppy. Deze foto alleen werd door crypto-investeerders gezien als een hint dat de Tesla-CEO investeert in SHIB-munten, wat de marktwaarde van die munt onmiddellijk deed stijgen. Het leidde ook tot de creatie van allerlei nieuwe crypto-munten, zoals de Floki Inu.

Hoewel de verkoop van Shiba Inu’s al geleidelijk aan steeg met de aandacht voor DogeCoin en Shiba Inu, zorgde de nieuwe vriend van Musk voor het boomen van de sector. Het Amerikaanse Rodel Shibas, een adoptiecentrum voor de honden, kon in oktober rekenen op 150 tot 200 aanvragen voor Shiba’s. Veel nieuwe baasjes vergeten echter dat zo’n hond ook heel wat werk met zich meebrengt, en niet zomaar de levende versie van hun cryptomunten is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20