Hoe creëer je een ononderbroken gevoel van urgentie bij je team?

Succesvolle teamleiders weten bij hun teams een ononderbroken gevoel van urgentie op te wekken dat hen alert houdt en hen uiteindelijk succes oplevert.

Leiderschapsgoeroe Brian Kibby geeft op zijn blog vijf tips om dit te bewerkstelligen.

  1. Maak je visie transparant en openbaar. Het gemeenschappelijk doel waar je naar streeft moet bekend en duidelijk zijn voor iedereen (inclusief de concurrentie). Mensen houden van grootse doelen.

  2. Deadlines en consequenties. Het missen van deadlines of doelstellingen moet consequenties hebben. Moeilijke en pijnlijke situaties zijn daarvan een onvermijdelijk gevolg.

  3. Respectvol, maar niet te beleefd. Creëer een cultuur waar iedereen het recht heeft om teamgenoten op elk niveau (inclusief voorzitter en CEO) uit te dagen. Beloon resultaten en maal niet om beleefdheid of protocol.

  4. Controleren. Controleren is geen teken van een gebrek aan vertrouwen, integendeel. Om te winnen, mag je geen enkel detail uit het oog verliezen, dus probeer altijd de belangrijkste zaken te controleren.

  5. Strategisch Theater. Er zijn momenten waarop je als leider het theatrale en symbolische moet opzoeken om je team tot het uiterste te drijven. Zoals Alec Baldwin dat deed in de film Glengarry Glen Ross. Wees echter zeer spaarzaam met deze methode zodat die zijn effectiviteit niet verliest.

Meer