Hilde Crevits (cd&v) moet noodgedwongen haar campagne bijna stilleggen

Politici schuiven vaak alles aan de kant voor de verkiezingscampagne, maar soms zijn er zaken die dringender zijn. Dat moet ook Hilde Crevits (cd&v) meedelen: ze moet haar campagne op een laag pitje zetten om haar zieke moeder nabij te zijn.

In het nieuws: De moeder van Crevits heeft voor een derde keer borstkanker, waardoor de politica niet meer voluit zal gaan in de campagne.

  • Crevits kondigde het nieuws zelf aan via een bericht op Facebook. “De verkiezingscampagne schakelt een versnelling hoger maar soms staat alles bijna stil. Mijn mama vecht voor de derde keer tegen borstkanker.
  • “Het is nu belangrijk om zoveel als mogelijk bij haar te zijn, meer zorg te kunnen dragen voor onze familie en steun te geven aan mijn papa. Daarom zal ik persoonlijk – zo lang als nodig – weinig of geen campagne voeren“, geeft Crevits aan.
  • De politica vraagt daarvoor begrip van haar kiezers. Het nieuws zal alvast voor haar partij als een tegenslag voelen. Crevits is lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen en geldt als sterkhouder binnen de cd&v. Vorige week trok ze nog naar Diksmuide om daar uitgebreid campagne te voeren.
  • Toch is er wel een kentering gekomen in het begrip voor politici die noodgedwongen hun carrière on hold moeten zetten. Zo kon Sophie Wilmès (MR) op bijval rekenen toen ze ontslag moest nemen als minister van Buitenlandse Zaken om bij haar man te zijn, die ook aan kanker leed.